
Malzemeler(2 kişilik):
1/2 kg patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
sosis,bezelyekonserve,
mısır konserve,
kornişon,yeşil zeytin
Hazırlanışı:
Patetesleri haşlayıp soyun,püre haline getirdikten sonra sıcağı sıcağına tereyağını ve yarım bardak kaşar rendesini ekleyip karıştırın.İki adet güveç kabını(15-16cmlik)hafifçe sıvı yağ ile yağlayıp içini püre ile doldurun.
Ortasını biraz çukur bırakın ki diğer malzemeleri daha sonra ekleyebilelim.
200 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirin.Bu arada 4 adet küçük sosisi küp küp doğrayıp 6 yemek kaşığı bezelye ile karıştın.Fırından güveçleri çıkarıp ortasına bu malzemeyi dökün ve üstüne geri kalan kaşar rendesini yaydırın ve tekrar fırında kaşarlar eriyene kadar(15dk) pişirin.
Kornişon turşusunu küp küp kesin,mısırı ve yeşil zeytini ekleyip karıştırın.
Fırından çıkardığınız güveçlerin üstüne bu karışımı da ilave edip üstüne mayonez ve ketçap sıkıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder