Galeta Unlu Poğça
Gönderen Şeker | 14:26 |Etiketler: Hamurişleri, Poğçalar
Hamur Malzemeleri;
125 gr.Sana Hamurişi Yağı
1 Çay bardağı Yonca ayçiçek yağı
1 yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
1 tepeleme tatlı kaşığı toz mahlep
1 çay kaşığı Tuz
1 paket dr.outker kabartma tozu
Alabildiği kadar Sinangil Mantı Unu
İç Malzemesi İçin;
Yağlı Beyaz Peynir,Maydanoz
Üzeri İçin Galeta Unu
Hazırlanışı;
Tüm hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve içerisine maydanozlu peynir karışımından konulur ve yuvarlanarak kapatılır.Tepsiye dizdiğimiz poğçaların üzerine Bolca galeta unu serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder