Galeta Unlu Poğça

| |




Hamur Malzemeleri;

125 gr.Sana Hamurişi Yağı
1 Çay bardağı Yonca ayçiçek yağı
1 yumurta akı
1 su bardağı yoğurt
1 tepeleme tatlı kaşığı toz mahlep
1 çay kaşığı Tuz
1 paket dr.outker kabartma tozu
Alabildiği kadar Sinangil Mantı Unu

İç Malzemesi İçin;

Yağlı Beyaz Peynir,Maydanoz

Üzeri İçin Galeta Unu

Hazırlanışı;

Tüm hamur malzemeleri sırasıyla karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve içerisine maydanozlu peynir karışımından konulur ve yuvarlanarak kapatılır.Tepsiye dizdiğimiz poğçaların üzerine Bolca galeta unu serpilir ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: