Profiterol

| |


MALZEMELER:

Profiterol Hamuru için:

1 su bardağı su
1 su bardağı söke un
100 gr margarin
4 yumurta

Krema için:

500 ml süt
2 yemek kaşığı nişasta + 2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 paket çikolata sos
4 yemek Kaşığı Sarelle

HAZIRLANIŞI:

Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte margarin eriyip kaynaya kadar ısıtın. Margarinli suyunuz kaynamaya başlayınca ununuzu ilave edip hızkı şekilde karıştırın. 1-2 dakika ocakta çevirdikten sonra altını kapatıp kenara alın.


Hamurunuz soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ilave ederek iyice yedirin.Yumurtaları mutlaka tek tek ekleyin ve eklediğiniz yumurta hamurla özleşmeden kesinlikle diğer yumurtayı ilave etmeyin.Yumurtaların hepsini ilave ettikten sonra, hamur sıkma torbası veya 2 tatlı kaşığını kullanarak, hamurunuzdan cevizden daha küçük parçalar elde edip tepsiye koyun.

Bu şekilde hazırladığınız toplarınızı 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.

Profiterol toplarınız pişerken ara kremasını hazırlatın. Bunun için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ilave edip, mikserleyin. Kremanızı soğumaya bıraktıktan sonra çikolata sosunuzu tarifine göre hazırlayın.Piştikten Sonra içerisine sıcakken sarelleyi ilave edin.İyice Karıştırın ve Soğutun.

Profiterol toplarınız piştikten sonra içlerini krem ile doldurun. bu aşamada krema sıkma torbasını kullanırsanız işiniz çok kolaylaşır. Ama krema sıkma torbanız yoksa da topları bıçakla keserekte doldurabilirsiniz.


Hazırladığız krema ile doldurulmuş profiterol toplarını buzdolabında bekletin, ve çikolata sosunu mutlaka servis yapmadan önce dökün. Daha önce dökerseniz hamurlarınız yumuşayabilir.servise Hazırdır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: