Kandil Simiti

| |



3,5 su bardağı un
120 tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için ;
Yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı ;
Karıştırma kabına un, tereyağ, yoğurt, yumurta, sirke ve sıvıyağı koyup karıştırıyoruz. Daha sonra mahlep, tuz ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Simitlerimizi tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otunu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)

1 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

çok severim nefis gözüküyor,ellerinize sağlık:))